Horgászrend

Horgászok figyelem! A szállás mellett levő horgásztóhoz kapcsolatos fontos információkat tartalmazza ez a cikk:

Jegyvásárlás:

Éves jegy vásárlására csak a szálláshelyen van lehetőség munkanapokon 8-15 óra között. Ugyanitt napijegy is kapható, ugyanakkor napijegyet a tavalyi évben megszokott helyeken is lehet vásárolni (Tó büfé, Dedics János, Illés Ferenc).


Horgászni csak az Országos Horgászrend szerint lehet, ami ettől eltér:

1./ Zsákmányolható halmennyiség:

Felnőtt:
- a méretkorlátozás alá eső halfajokból naponta 4 db, fajonként 2 db.
- a méretkorlátozás alá nem eső halfajokból 5kg.

Ifjúsági:
- a méretkorlátozás alá eső halfajokból naponta 2 db, fajonként 1 db.
- a méretkorlátozás alá nem eső halfajokból 3kg.

Gyermek:
- a méretkorlátozás alá eső halfajokból naponta 1 db.
- a méretkorlátozás alá nem eső halfajokból 3 kg.                                                                          

Éves területi engedéllyel rendelkezők évi szinten zsákmányolhatnak:

- Felnőtt: 40 db nemeshal
- Ifjúsági: 20 db nemeshal
- Gyermek: 10 db nemeshal

Az 5 kg-nál nagyobb pontyot és amúrt TILOS elvinni! Ezeket a halakat fényképezés és mérlegelés után, kíméletesen vissza kell engedni a vízbe!

2./ Fogási napló vezetése:

A méretkorlátozás alá eső halfajokat, a fogást követően, a horgászkészség újra bedobása előtt a fogási naplóba maradandóan rögzíteni kell. A méretkorlátozás alá nem eső halakat a napi előírt mennyiség elérésekor, vagy távozáskor rögzíteni kell. A fogási napló vezetésének elmulasztása fegyelmi vétséget von maga után.

3./ Horgászati időpontok:

A víztározón horgászni csak jégmentes időben, a következő időpontokban lehet:
- Téli időszámítás szerint: 06-18 óráig.
-  Nyári időszámítás szerint:    05-21:30 óráig.

Éjszakai horgászat csak péntek, szombat és ünnepnap előtti éjszaka engedélyezett. Éjszakai horgászat alkalmával a horgászállás jól látható kivilágítása kötelező.

4./ Egyéb előírások:

A horgászat csak partról gyakorolható. Vízi jármű használata TILOS! Fürödni TILOS! Sátorozni csak az éjszakai horgászat alkalmával szabad. Engedélyenként 1db 2 személyes sátor állítható.

Parkolni az erdészeti út mellett, a Horgász Büfé előtti parkolóban, a Kalandpark előtti parkolóban engedélyezett. Az útról a vízpartra lehajtani TILOS!

Horgászhelyek elfoglalása érkezési sorrendben történik, foglalt hely nincs. A horgászhely elfoglalása a horgászati időpontban történhet.

Etetni csak etetőkosárral, etetőrakétával és horgászbottal lehet, de csak a horgászati időtartam alatt. Ételmaradékkal, háztartási hulladékkal és áztatott magvakkal etetni TILOS!

Behordani, behúzni (csónak, gumimatrac használatával) TILOS! A horgászat megkezdése előtt és a horgászat befejezése után a horgász köteles a horgászhelyről a szemetet eltávolítani. Szemetes helyen horgászni TILOS!

Másokat szándékosan zavaró, randalírozó, túlzott alkoholos befolyásoltság alatt álló, a kirívóan közösség ellenes magatartást tanúsító személyekkel szemben, a tó területén a tartózkodás megtiltható.

Tüzet rakni kizárólag a kijelölt helyeken lehet!

5./ Tiltott terület:

A gát és a gát két oldalán a jelzőtábláig terjedő szakasz, a tó hátsó oldalán kijelölt kíméleti terület. Az esetenként táblával megjelölt szakaszok, horgászversenyek idejére lezárt terület. Telepítések után, a tó és a tó egész területére kiterjedő horgászverseny ideje alatt, meghatározott időre a tó lezárásra kerül.